Biblioteket, Torsby

Besöksadress:
Fabriksgatan 2
Ort:
Torsby
Telefon:
0560-161 08 (receptionsdisk)
Webbplats:
Övrigt:
För öppettider se torsby.se
En rullstolsburen kan själv ta sig in i lokalen.
Lokalen har handikapptoalett.
Handikapparkering finns.
Anpassningar för synskadade finns.
Kundtoalett finns. Delvis handikappanpassad  toalett finns.
Parkeringsplats finns i närheten av entrén.
Personhiss finns.

Bra att veta

För allergiker: Askkoppar på vägg vid entrén. Inga blommor.
För synskadade: Inglasad entré. Dörröppnare. Utåtgående dörrar med handtag till vänster. Entrédörrarna är placerade på sidorna, så att man måste gå till höger respektive vänster för att komma in i lokalen. Därefter går man rakt fram och sedan till vänster, en metallist i mattskarven kan användas som ledstråk för att komma till receptionsdisken. Disken finns en bit in i lokalen och sedan på högra sidan. Går man till höger efter entrén kommer man till kaffeautomat och bord. Här finns också toaletterna. Längst bort i högra hörnet, finns en dörr som leder ut till en korridor. Toaletterna finns på högra sidan i korridoren (den vinklar vänster). Det är lite svårt att finna om man inte känner till lokalerna.
Entré: Har dörröppnare. Dörruppställningsbredd 86 cm. Tröskel 3 cm.
Handikapphiss: En mindre hiss som sköts av personalen finns för rullstolsburna som behöver komma till över plan där special litteratur finns.
Handikapptoalett: Har en golvyta på 224 x 275 cm. Dörruppställningsbredd 87 cm. Ingen tröskel. Toalettstolen nås från höger eller vänster sida. På väg till toaletterna måsre man passera en dörröppning med uppställningsbredd på 87 cm.
Handikapparkering: 2 st parkeringsplatser finns ca 8 m från entrén. Storlek 3,6 x 5,6 m.
Övrig information: Angöring ca 12 m från entrén. Parkering i gatan utanför biblioteket ca 15 m. Bibliotekets receptionsdisk är höj- och sänkbar. På biblioteket finns 3 st samlingssalar.
Torsby kommun, ansvarig för Tillgänglighetsguiden är Gunilla Montán Halvardsson, 0560-161 62