Flag icon GB - Your guide to Torsby Municipality
Flag icon DE - Torsby auf Deutsch
Flag icon NL - Torsby in het Nederlands
Logotyp - torsby.se
Logotyp - Torsby kommuns vapensköld

Betalbokbussen

I Torsby kommun pågår ett projekt för att informera om digitala betaltjänster. Den som vill får även möjlighet prova på dessa tjänster och lära sig mer om sin dator, surfplatta eller smarta telefon.

Bokbussen ombyggd

Längst bak i bokbussen finns det numer en avdelning där du kan lära dig hur en dator eller surfplatta fungerar eller hur du kan använda internet. Besök bokbussen om du vill ha mer information om digitala betaltjänster eller har enklare frågor om din dator, smartphone eller surfplatta. Här kan du även koppla upp dig till bussens WIFI och skriva ut, kopiera och scanna dokument.

Samarbete med Länsstyrelsen

Betalbokbussen är ett projekt i samarbete mellan Torsby kommuns bibliotek och Länsstyrelsen Värmland som finansieras med stöd av PTS, Post- och telestyrelsen. Vi samarbetar med de studieförbund som finns i kommunen – ABF, NBV och Studiefrämjandet, som ordnar studiecirklar i datakunskap och vi samarbetar även med bankerna.

Demokratifråga

Bakgrunden till att kommunen satsar på projektet är ytterst en fråga om demokrati och samhällsservice. Klyftan växer mellan de som kan hantera digitala tjänster och de som inte kan. Samtidigt minskar den personliga servicen hos banker, myndigheter och företag vilket är frustrerande för många och försvårar vardagen dem.

Biblioteken i Sverige har som uppgift att arbeta för att så många som möjligt ska vara delaktiga i samhället, vilket idag innebär att vara delaktig digitalt, och få tillgång till den information vi alla har rätt till, information som allt oftare sker över webben.

Du får hjälp kostnadsfritt

Nora Büttnerlänk till annan webbplats är projektanställd och finns med på de längre turerna på bokbussen och hjälper dig vid datorn. När hon inte åker bokbuss finns hon på Torsby bibliotek och ibland även i Sysslebäck. Hör av dig om du har några funderingar eller vill komma igång med t.ex. en studiecirkel eller bara prova på att använda en surfplatta.

Boka tid

Du kan även boka en tid med Nora för att få hjälp på ett av biblioteken, bokbussen och kanske hemma hos dig om du önskar. Precis som det är kostnadsfritt att låna böcker etc. på bokbussen är det också gratis att ta del av det som BBB erbjuder.

Nora kan nås på tfn 0560-161 11 eller 070-202 95 30.

Tvåårigt

Projektet startade sensommaren 2015 och kommer att pågå fram till mitten av 2017, då en utvärdering ska göras. Kunskapen som samlats in under projektets gång kommer att presenteras och diskuteras på en slutkonferens med deltagare från hela landet.

Logga i grönt med texten Betalbokbussen.
Bokbussens nya digitala hörna

Bokbussens nya digitala hörna

Annika Wredenberg
0560-161 04


Sidan uppdaterades den 21 oktober 2016 av Maria Ivansson

Du är inloggad som: Anonym (Logga ut)